adorial.blogg.se

2014-09-08
08:12:12

Uteritter

Jag har äntligen börjat sätta igång Adoria efter sommaren. 

I både söndags och lördags skrittades hon ut. I lördags var vi ute med två kompisar i solen. Hon skötte sig bra även om hon blev klart missnöjd när hon inte fick gå först... 

Igår testade vi att skritta ut själva, med pappa på marken som livlina. Hon skötte sig fortfarande bra men var mycket mer på tårna och höll ett väldans tempo. Vid ett tillfälle började hon småstegra, tror det blev lite för mycket för den lilla hjärnan som inte riktigt hängde med.. Det är givetvis ingen ursäkt för att stegra, men en förklaring till varför det hände. 

Adoria har himla stort och aktivt skrittsteg och rör sig väldigt mycket genom ryggen med ett bra övertramp. Detta vill jag absolut inte plocka bort ifrån henne och skall därför undvika att sitta och plocka ihop henne i skritt i manegen. Skittjobb lägger vi framförallt ute, med mer naturlig bjudning. Det är väldigt svårt att jobba upp ett skrittsteg, men mycket lättare att bryta ner det genom att korta för mycket. Därför ska jag göra allt för att behålla det! 
Extremt fotogeniska... Hon har blivit så himla brun, hoppas verkligen hon sätter svart päls i vinter!!